human Versión Accesible|  es Otros idiomas
X

Alan Indumentaria dissenyaran i confeccionaran les mantellines oficials de les Falleres Majors de Torrent 2025. Serà la primera vegada que les màximes representants de les Falles llueixin mantellines oficials de l’Ajuntament, igual que l’any passat va passar amb les pintes oficials.
Les mantellines, que ja han sigut escollides per les Falleres Majors, són exclusives i es podran conèixer a l’acte de l’Ofrena de les Falles 2025.

Torrent, 26/09/2025.- L’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera han anunciat, que per primera vegada, les Falleres Majors de Torrent 2025, Alicia Moreno i Ana Barberà lluiran mantellines oficials.
Els seleccionats per confeccionar-les ha sigut la prestigiosa firma valenciana líder i referent Alan Indumentaristas, empresa dedicada a la confecció i venda del vestit regional valencià i de tots els complements, tant d’home com de dona.

És la continuació a la línia marcada per l’Ajuntament, quan l’any passat ja es van dissenyar les pintes oficials, per primera vegada, per a les Falleres Majors de Torrent 2024 i que van lluir per primera vegada a les seues exaltacions. Aquestes peces d’orfebreria que van ser cisellades a mà i personalitzades, amb l’escut de la ciutat i un record del seu regnat en una de les pues, suposen un gest de Torrent per continuar enfortint la identitat cultural, el compromís amb la preservació dels costums i un gran suport als artesans i empreses locals.

INICIS I TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA MÉS DESTACADA

Alan Indumentaristas, amb prop de 50 anys d’existència, va ser creada el 1976, per la seua gerent Carmen Gallardo a Burjassot. Al principi denominada ‘Falleras Carmen’, va passar al 1982 a anomenar-se ‘Indumentaria Carmen’ i el 1996 obri la primera botiga a València passant a anomenar-se ‘Alan Indumentaria’, nom que manté actualment, amb 6 botigues, 3 a València, 1 a Burjassot, 1 a Benetússer i l’última obertura el 2015 a Torrent, botiga cèntrica de tres plantes, ubicada al carrer Montgó, 4. Recentment han creat la botiga en línia amb les seccions de teles, dona, home i accessoris.

A 2013 la reconeguda empresa decideix ser col·laborador oficial de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor amb els blusons i mocadors oficials. A 2023, aposten per ser Indumentaristes Oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor 2023, sent proveïdors tant de les segones pintes com de les mantellines que lluiran a l’Ofrena aquell any. A 2024, continuen sent Indumentaristes Oficials, aportant tant les pintes oficials del primer vestit com del segon.

I per a les properes Falles, per tercer any consecutiu, repeteixen com a Indumentaristes Oficials a València, de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor 2025 i seràn els responsables del disseny i elaboració de les mantellines oficials.

PER PRIMERA VEGADA LES FALLERES MAJORS DE TORRENT 2025, LLUIRAN MANTILLES OFICIALS

Alan Indumentaristas, reconeguda per la seua excel·lència en la creació d’indumentària valenciana, ha estat seleccionada per confeccionar les mantellines oficials, per primera vegada, de les Falleres Majors de Torrent per a l’any 2025, que són exclusives i que lluiran a l’acte de l’Ofrena , sortint a la venda al públic el 2026. L’encàrrec d’aquesta responsabilitat reflecteix el mestratge i la dedicació de la signatura a l’art de la indumentària tradicional, el seu treball, orgull, passió i tradició per la festa més emblemàtica de la Comunitat Valenciana.

Els responsables de la signatura han mostrat el seu orgull en manifestar que “aquest encàrrec representa un gran honor per a la nostra empresa, reafirmant el nostre compromís amb la tradició, l’artesania i la cultura valenciana i especialment, torrentina”. “Estem profundament agraïts per la confiança dipositada en nosaltres per a aquest important projecte. Per a nosaltres, participar a la indumentària de les Falleres Majors de Torrent és un gran privilegi, i treballarem amb passió per crear unes mantellines que estiguen a l’alçada d’aquest gran esdeveniment”.

“L’equip d’Alan Indumentaria es bolcarà en la creació d’aquestes mantellines amb la dedicació i l’excel·lència que ens caracteritza, emprant materials de la més alta qualitat i tècniques artesanals que han estat transmeses de generació en generació. Cada peça serà dissenyada per realçar la bellesa i l’elegància de les màximes representants de les Falles de Torrent, reflectint alhora l’autenticitat de la nostra rica herència cultural. Les falles són una celebració única i especial que representen l’ànima i l’essència de València. Per això, per a nosaltres, vestir aquestes ambaixadores de les Falles és un veritable privilegi i una gran responsabilitat. Les Falleres Majors de Torrent 2025, rebran dues mantellines de mitja lluna brodades en color cru que lluiran en actes oficials i esdeveniments de gran rellevància al llarg del proper any”, han afegit els responsables de la firma.

Per la seua banda el regidor de l’Àrea de Govern de Falles i vicepresident de la Junta Local Fallera de Torrent, Aitor Sánchez, ha manifestat que “l’elecció d’Alan Indumentaristas destaca la importància de preservar el llegat cultural i artesanal de les Falles, una festivitat que no només és un espectacle visual, sinó també una expressió didentitat i tradició. L’empresa, amb una trajectòria destacada al sector, estem segurs que aportarà la seua experiència i la seua passió per la cultura valenciana per a garantir que cada mantellina siga una obra d’art. Les mantellines no només complementen el vestit, sinó que també expliquen una història d’artesania i orgull local”.

“Vull traslladar en nom de l’equip de l’equip de govern, l’admiració, el respecte i el reconeixement a la tasca dels artesans i professionals, com Alan Indumentaristas, que fan possible que la nostra tradició festiva i d’indumentària, a través d’aquestes joies, siga viva i es mantinga any rere any. Com han reconegut, és un moment d’orgull per a l’empresa i una oportunitat perquè les Falles de Torrent mostren al món la riquesa del patrimoni cultural a través de la bellesa de la seua indumentària tradicional. Aquest és l’homenatge i expressió d’afecte que fan els torrentins, l’Ajuntament i la Junta Local Fallera de Torrent, a través de les mantellines oficials, a les nostres Falleres Majors de Torrent 2025, perquè llueixen com mereixen i representen la nostra ciutat en aquest any tan important per a elles”.