El dia de Sant Josep es va viure amb la intensitat habitual a Torrent, que es va acomiadar de les Falles 2023 en una nit marcada per l’emoció i el sentiment dels milers de fallers i falleres de la ciutat. La jornada va començar amb l’última mascletà de les festes en la plaça Bisbe Benlloch, on es van reunir centenars de persones per a gaudir de l’increïble espectacle oferit per la Pirotècnia Zarzoso, el qual va ser correspost amb una infinitat d’aplaudiments. Els actes van continuar a la vesprada amb la recollida dels ninots indultats d’enguany, quan les màximes representants de les falles torrentines, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, acompanyades de les seues corts d’honor, van desfilar en cercavila fins la Falla Av. Reina Sofia i la Falla Sant Roc, salvant de les flames al ninot major i infantil respectivament.


Tot seguit, va tenir lloc la Cremà del monument infantil de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve, una obra de l’artista Gregorio Acebedo, que sota el lema “Imagina” va obtenir el primer premi de secció especial del Concurs de Monuments 2023. Les Falleres Majors de Torrent, Anna i Lorena; les seues corts d’honor; la Fallera Major Infantil de la comissió, Claudia Vilanova Sánchez; el President Infantil, Tomás Hernández Soriano; l’alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, José Pascual Martínez; i altres representants de la Corporació Municipal van ser presents en aquest acte tan especial per als xiquets i xiquetes, que es van acomiadar de les festes d’aquest any 2023 visiblement emocionats.


A continuació va arribar un dels moments més sentits de la nit, quan els fallers i falleres van dir adeu a la comissió Xenillet amb llàgrimes en els ulls i les emocions a flor de pell. El foc de la Cremà va posar fi a dècades d’història, en un acte que es va iniciar amb els discursos de l’alcalde Jesús Ros i del regidor de Festes, José Pascual Martínez, donant pas a la presidenta de la Falla Xenillet, Noelia González Borrull, qui no va poder contenir l’emoció del moment després de lliurar-li un detall de record de part de tota la comissió a l’alcalde de Torrent


Una vegada finalitzat l’acte, va arribar el torn de cremar els monuments grans, il·luminant el cel de la ciutat amb la pólvora dels espectacles de focs artificials preparats per a l’ocasió. Al voltant de les 24h va tenir lloc la Cremà del monument de la Falla Avinguda, que després de 24 anys va aconseguir el primer premi de la secció especial del Concurs de Monuments amb una obra de l’artista Pau Soler i sota el lema “Involució, evolució i revolució”. La Cremà es va iniciar amb un castell de focs artificials que va prendre el monument davant la mirada de les Falleres Majors de Torrent, Anna i Lorena, i les seues corts d’honor, que van acompanyar a la Fallera Major de la Falla Avinguda, Laura Córcoles Pérez, i la presidenta d’aquesta, Carmen Sirvent Garrigues. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez.


D’aquesta manera, el foc i la flama van convertir en cendra els monuments fallers repartits per tot el municipi, posant punt i final a dotze mesos de treball dels fallers i falleres, que ja comencen a pensar en l’exercici i el monument de l’any que ve. No obstant això, la nit no va acabar ací, ja que els equips de neteja van treballar fins a les primeres hores del matí perquè els carrers de la ciutat estigueren en les millors condicions possibles per als veïns i veïnes, arribant a arreplegar fins a 156.240kg de fem i cendres. “Estem profundament agraïts als treballadors i treballadores dels serveis de neteja, ja que han treballat sense descans perquè els torrentins i torrentines puguen gaudir d’uns carrers nets i sanejats”, comenta el regidor de Festes, José Pascual Martínez, qui també ha volgut donar les gràcies a “els 55 voluntaris de Protecció Civil provinents de Torrent, Almansa, Almàssera, Requena, Oliva, Villamarxant, Rafelbunyol, Montserrat i Real de Montroi, així com als 23 membres de Policia Local, que es van assegurar que la nit transcorreguera sense incidents i de la forma més segura possible”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *